tiistai 9. heinäkuuta 2013

Summertime!

Heippa kaikille! Taalla elama jatkuu ja aurinko paistaa lampimasti. Ollaan jo niin vieraannuttu tietokoneista ja kannykoista, etta meinataan unohtaa kirjoittaa blogia ja vastata aitin viesteihin. Sori mama. :) Kaikenlaista on taas tapahtunut viikon aikana. Emme kylla osanneet arvata, etta reissustamme tulee nain eeppinen ja hauska! Yhteiso on jo toivottanut kaikki kaverimme tervetulleiksi tanne Minsteracresiin, joten jos matkakarpanen on puraissut, niin tanne vain!

Paarakennus ja kirkko koko komeudessaan.

Viikko sitten kavimme siis katsomassa niita kuuluisia Lindisfarne Gospelseja. Nayttely oli todella hieno ja mielenkiintoinen. Myos viikingit olivat paasseet mukaan nayttelyn kuvioihin, vaikkakin vahan huonossa valossa heidan ryostellessa paikallisia rannikkokaupunkeja julmasti. Kamalat barbaarit against pyhat munkit. Aikamoista historian havinaa... Samalla Durhamin reissulla Janne myos loysi ensimmaisen ulkomaan geokatkon. Hurraa!

Durhamin reissun jalkeen teimmekin paljon toita tulevaa Summer Fayre -tapahtumaa varten. Vuosittain jarjestettava kesatapahtuma Minsteracresissa keraa noin 400-500 kavijaa lahiseudulta. Tarjolla on erilaisia kojuja, myyntipisteita, arpajaisia, romua, lapsille peleja, ruokaa, musiikkia... Tavallaan siis eraanlaiset markkinat. Tyoskentelimme paivan aikana lasten pelipisteella ja liikenteenohjaajana (ensimmianen kerta sekin!) Paiva oli todella mukava ja saat suosivat. Harmillisesti emme voittaneet arpajaisten paapalkintoa, joka oli 250£, vaikka Janne ostikin meille seitseman arpalippua.
Onneksi ei ihan pohjaan asti tarvinut tyhjentaa.
Tapahtuma vaati siis paljon valmisteluita: sen jo tutuksi tulleen suihkulahteen putsausta ja maalausta, poytien kantamista, kukkien kastelua jne. Lisaksi Janne ja se hollantilainen englanninopiskelija putsasivat kaksi eraanlaista karjaporttia: sehan vasta hauskaa oli... Mina tyydyin rikkaruohojen kitkemiseen. Tanaankin olimme kitkemassa rikkaruohoja vihannespuutarha Peace Gardenissa. Oli kuuma!


Sunnuntai ja maanantai olivat vapaapaivia. Sunnuntain vietimme Andy Murrayn mestaruusottelua katsellen. Jannesta tuntui ihan kuin joku suomalainen olisi voittanut. Jihuu! Eilen olimme koko paivan Newcastlessa. Kavimme nimenomaisen keskiaikaisen New Castlen ainoassa sailyneessa osassa, sen keskustornissa, josta naki oikeastaan melkein koko Newcastlen keskustan jokineen ja sen siltoineen. Sen jalkeen kavelimme ympari keskustaa, tervehdimme jaarli Charles Greyn (Earl Greyn, hox hox kaikki teenjuojat) patsasta keskusaukiolla, soimme Pizza Hutissa (nam!), vierailimme Newcastle United Football Clubin stadionin fanikaupassa (Janne: jihuu! Ella: njaah), kavimme elokuvissa (Brad Pitt naytti vahan vanhalta) ja paikallisessa ostoskeskuksessa. Janne loysi hyvan makeiskaupan, josta sai hanen sanojensa mukaan aivan eeppista toffeeta. (Kaikki on jo syoty Jannen toimesta.)

Maanantaina odotti lahto Newcastleen ja aamulla nakyma ikkunastamme oli yllattavan sumuinen.

Odottelimme junaa Newcastleen Stocksfieldissa. Huomatkaa taustalla oleva juliste, josta selviaa, etta kyseinen junarata on ollut toiminnassa jo 175 vuotta!

Janne valloitti New Castlen.

Maisemat oli todella hienot!

Earl Greyhan se siella. Ja samalla Newcastlen keskustaa.

Osa stadionin fanikaupasta. Kaupassa vaatimattomasti kaksi kerrosta ja valtavasti lattiapinta-alaa. Tietysti auki myos kesatauolla. Fanitus hieman eri sfaareissa kuin Suomessa.


Siinapa se. Tanaan oli siis paluu arkeen. Paivallinen oli tosin siina mielessa erikoinen, etta poytaseurueeseen kuului VAIN kuusi henkiloa (mika on vahiten tahan mennessa), mukaanlukien viikon Minsteracresissa asuva nuori passionistipappi Etela-Koresta. Han on hauska tyyppi, antaa hermopaahierontaa kaikille vastaantuleville. Ei puhu kovin hyvaa englantia, mutta on todella sympaattinen heppu. Yhtena iltana teki pihalla niita itamaisia voimisteluliikkeita.


Talla viikolla meilla on mielenkiintoisia seikkailuja edessa. Torstaina menemme sinne pubiin ja intialaiselle illalliselle, perjantaiaamuna menemme paikallisen nuoren miehen kanssa paikalliseen uimahalliin (jossa on ilmeisesti myos sauna), lauantaina lahdemme bussilla Holy Islandille, joka on se paikka, jossa mainitut Lindisfarne Gospelsit kirjoitettiin. Pitaa varoa vuorovetta - ja viikinkeja!

Ella & Janne

1 kommentti:

  1. Voi että on ihana lukea tätä teidän blogia. Kiitos kun kirjoitatte ja laitatte kuvia. Terveiset Yrttiperältä <3

    VastaaPoista