lauantai 10. elokuuta 2013

Seikkailu jatkuu

Moi! Seikkailumme Englannissa jatkuu viela muutaman paivan ajan. Olemme nyt siis Lontoossa nauttimassa vilinasta ja vilskeesta. Mutta ennen kuin kerromme mita taalla on tapahtunut tahan mennessa, niin palataan viela hetkeksi Oxfordiin ja Blenheim Palacen maisemiin.

Viimeisena kokonaisena paivana Oxfordissa lahdimme siis bussilla kaymaan laheisessa Maailmanperintokohteessa Blenheim Palacessa, jossa mm. Winston Churchill on syntynyt. Onpa nyt nahty sekin makuuhuone, missa herra Churchill on saapunut maailmaan... Voidaan kylla suositella paikkaa kaikille! Palatsi oli uskomattoman iso ja kaunis, mutta palatsin puutarhat vetivat myos vertoja rakennuksen komeudelle.

Mutta ainakin Jannen mielesta iltamme takaisin Oxfordissa oli vielakin mahtavampi, silla menimme kaymaan juuri avatussa lautapelikahvilassa, jossa sisaanpaasymaksun jalkeen saa viettaa aikaa pelaten lautapeleja niin kauan kuin haluaa! Ja peleja oli paljon, silla hyllyissa oli n. 1500 eri pelia. Janne oli erittain innoissaan. Harmi kun Oulussa ei ole samanlaista paikkaa, mutta kaikki Jannen pelikaverit ovat aina erittain tervetulleita meille pelaamaan ja lievittamaan Jannen pelituskia. :D

Noh, sitten lahdimmekin Lontooseen, jossa olemme olleet nyt muutaman paivan. Ollaan kavelty ja katseltu maisemia ja nahtavyyksia, mutta eilen oli kylla yksi parhaimmista kokemuksista koskaan! Menimme aamulla kysymaan Shakespeare Globe Theaterista olisiko heilla yhtaan peruutuslippuja loppuunmyytyihin naytoksiin. Ja niinpa saimmekin kaksi seisomapaikkalippua Macbethin paivanaytokseen, 10 punnan yhteishintaan! Eeppista. Mutta vielakin eeppisempaa oli se, kun saavuimme viime tingassa teatterille hikisina pikakavelystamme ja esityksen alkaessa huomasimme, etta yksi nayttelijoista oli kuin olikin Taru sormusten herrasta tuttu Pippin eli Billy Boyd! Mahtavaa! Ja kaiken lisaksi Billy viela lauloikin jossain valissa naytelmaa. Naytelma ja teatteri kokonaisuudessaan oli aivan mahtava kokemus. Voimme suositella kaikille, vaikka jalat ovat vielakin vahan kipeat. Mutta ensi kerralla varaamme etukateen istumapaikat, niin upeista nayttelijasuorituksista voi nauttia vielakin enemman.

Mutta sepa siita eeppisyydesta, silla nyt lahdemme toiselle eeppiselle seikkailulle: nimittain katsomaan jalkapalloa! Vuorossa on Englannin toisen sarjatason Championshipin ottelu Charlton - Middlesbrough. Ja Janne on onnellinen. <3

Ella & Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti