perjantai 2. elokuuta 2013

Lomailua Scarborough'ssa

Terve taas kaikille! Olemme juuri lahtemassa Scarboroughsta, mutta tulimme viela kirjastoon paivittamaan blogia. Tama huvitus maksaa 2 puntaa puolelta tunnilta, joten nauttikaa upeasta 20 minuutin pikakirjoituksestamme. :D

Lahtomme Minsteracresista oli haikea. Sunnuntai-iltana vietimme laksiaisia syoden maukasta ruokaa ja pannukakkuja. Lisaksi Janne piti lyhyen kiitospuheen ja myos paikan johtaja piti meille pienen puheen ja antoi meille kaikkien puolesta laksiaislahjan. Ilta oli erittain mukava, vaikkakin oli surullista jattaa yhteiso, silla kaikki ovat olleet niin mukavia. Eniten tulee ikava ihmisia, joista ehti tulla meille hyvia ystavia. Maanantaiaamuna aamiaisen jalkeen lauloin viela laksiaislaulun koko porukalle, jonka jalkeen viela kaikki yhdessa itkettiin ja halailtiin, kunnes oli aika lahtea juna-asemalle.

Ensimmianen paivan Scarboroughssa meni enemman tai vahemman Minsteracresia muistellessa. Vielakin muistelemme upeita viikkoja Minsteracresissa, ja pakko myontaa, etta pakkohan sinne on takaisin joskus menna! Mutta elama jatkuu, ja Scarborough on ollut juuri sopiva paikka rentoiluun ja Englannin historiasta nautiskeluun. Kaiken kaikkiaan kaupunki on aivan valtavan kaunis merenrantakaupunki hiekkarantoineen, kukkuloineen, jyrkanteineen, laivoineen, kylpyloineen ja keskiaikaisine linnoituksineen.

Scarboroughssa olemme ihailleet kaupunkia kavellen, ottaneet aurinkoa hiekkarannalla (saat ovat suosineet!), kayneet kylpylassa uimassa, saunomassa ja hieronnassa, syoneet hyvaa pubiruokaa, vierailleet Scarborough Castlessa, kavelleet portaita ja jyrkkia rinteita ylos alas niin etta jalkoihin sattuu, ostaneet voileipia kaupasta, kayneet puistossa ja nauttineet ihanasta ja rauhallisesta merenrantahotellistamme, jossa saimme aivan eeppista aamupalaa joka aamu! Nam!

Kaiken taman lisaksi kavimme tiistaina Whitbyn kalastajakaupungissa, jossa soimme fish and chips -aterian satamassa, vierailimme kuuluisan Whitbyn luostarin raunioilla, kavelimme taas portaita ja jyrkkia rinteita ylos alas ja ihailimme Pohjanmerta aallonmurtajilta. Yorkshiren rannikko on kylla ihan upean kaunis. (Lisatietona viela, etta Sydamen asialla -sarja on kuvattu Whitbyssa.)

Kaikki on siis todella hyvin ja pian suuntaamme kohti Yorkin keskiaikaista kaupunkia, jota on kehuttu meille monta kertaa. Emme siis malta odottaa, mita sielta loytyy. Paivitamme taas kunhan ehdimme tietokoneen aareen, jos sellaisen jostakin vain loydamme. Nyt nauttimaan auringosta ja Englannin kattavasta junaverkostosta!

Ella & Janne

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa.... On kyllä aina hymy huulessa, kun lukee näitä teidän juttuja.
    Me täällä valmistaudumme Pariisiin matkaan. Jee

    VastaaPoista
  2. Ooooo! Toivottavasti on mahtava reissu teillakin! Voidaan ajatella, etta ollaan aika lahekkain. <3

    VastaaPoista