tiistai 6. elokuuta 2013

York & Oxford

Akateemiset tervehdykset Oxfordista! Vasyneet matkalaiset yrittavat muistella parin paivan takaiseen oleskeluun Yorkin kaupungissa, mika tuottaa suuria vaikeuksia, koska kaiken lisaksi olemme myos aivan taynna syotyamme taas kerran maukasta ruokaa JA jalkiruokaa. Yritamme parhaamme ennen kuin kiirehdimme elokuviin katsomaan Red 2 -leffaa ja keski-ikaisia tai sita vanhempia nayttelijoita. Jihuu!

Yorkissa saavuimme jo tutuksi tulleelle juna-asemalle, jonka jalkeen suuntasimme suoraan bussilla Bed and breakfast -hotelliimme, joka oli taas kerran vallan mainio! Jalkojen lepuuttelun jalkeen lahdimme kaymaan viela keskustassa haistelemassa tunnelmaa ja syomassa. Taytyy sanoa, etta enemman tai vahemman sattumanvaraisesti valitsemamme kaupunkikohteet nayttavat osuneen nappiin, silla York oli mita ihastuttavin vanha kaupunki. Muistomme Yorkista ja sen ihastuttavuudesta (etenkin Jannen kohdalla) ovat saaneet vanhojen talojensa lisaksi vaikutteita myos mahtavasta jalkapalloelamyksesta! Kavimme katsomassa paikallisen York City -joukkueen kauden ensimmaisen sarjaottelun (kyseessa Englannin neljanneksi korkein sarjataso). Vastassa oli Northampton ja yleisoa stadionilla oli 4388, mika tarkoitti sita, etta kotijoukkueen tehdessa voittomaalin viimeisilla minuuteilla korvani saivat shokkihoitoa koko yleison huutaessa suoraa kurkkua. Taytyy sanoa, etta suomalaiset eivat varmasti osaa fanittaa jalkapalloa, jos edes jaakiekkoa samalla innokkuudella. Ottelu oli muutenkin erittain hyva (pelaajat varmaan parempia kuin Suomen Veikkausliigassa!?!) ja tilanteita riitti molemmin puolin. Kotijoukkueen viime hetken voittomaali (1-0) oli kerrassaan maaginen kokemus! (suora lainaus: Janne Henriksson)

No niin, nelja minuuttia viela aikaa. Yorkille ei enaa riita enempaa aikaa. Oxfordissa siis ollaan. Tanaan ollaan kierrelty kaikki tarkeimmat kohteet keskustassa, mukaan lukien sata miljoonaa yliopiston eri collegea. Huomenna suuntaamme Blenheim Palaceen, jonka pitaisi olla yksi upeimmista ja suurimmista kartanoista Englannissa. Can't wait! 

Nyt aika loppuu. Kaikki on erinomaisesti, toivottavasti siellakin teilla kaikilla. Vahan alkaa jo olla ikava Suomea ja kaikkia teita. Haaonnittelut Pauluksellle ja Annalle! Heippa!

Ella & Janne


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti